Η Αθηνά Ντεγιάννη γεννήθηκε το 1996 και μεγάλωσε στην Χαλκίδα όπου και κατοικεί μόνιμα.

Η οικογένειά της διατηρούσε επί σειρά ετών τα Λατομεία – Σκυρόδεμα Ντεγιάννη.

Πήγε σχολείο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Χαλκίδας.

Το 2014 εισήχθη στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από όπου και αποφοίτησε το 2018.

Εργάστηκε για 2,5 χρόνια στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας ως ΠΕ Διοικητικό Προσωπικό. Στη συνέχεια, απασχολήθηκε στο τμήμα τιμολόγησης εμπορικής εταιρείας στη Χαλκίδα. Το 2023 ξεκίνησε να εργάζεται ως Διοικητική Υποστήριξη – Γραμματεία Διεύθυνσης (Executive Assistant) σε μία εταιρεία ομίλου στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με πιστοποίηση σε τομείς Διοικητικής Υποστήριξης, Ανθρώπινου Δυναμικού (HR) και Διαχείρισης – Ανακύκλωσης Απορριμμάτων.

Μιλάει Αγγλικά και κατέχει άριστες γνώσεις Η/Υ.

Είναι αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ (Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης – Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας).

«Η ενασχόληση με τα κοινά και την πολιτική -με την έννοια της προσφοράς και όχι του επαγγέλματος- είναι ένας τομέας που πάντα με γοητεύει. Η επαφή με τον κόσμο, η επίλυση των προβλημάτων τους και η αναβάθμιση της καθημερινότητας στο δήμο μας είναι οι μοναδικοί στόχοι. Με την Έλενα Βάκα, γιατί είναι εκείνη που μπορεί να υποστηρίξει καλύτερα από οποιονδήποτε τη συνέχεια της αλλαγής και της εξέλιξης του Δήμου Χαλκιδέων.»