Ο Δημήτρης Σέρρας γεννήθηκε στο Βασιλικό και είναι γιος του Νίκου Σέρρα, που διατηρούσε το κεραμοποιείο «Ο Χείμαρρος» και της Παναγιώτας Κατσίκη.

Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Χαλκιά κι έχει δυο παιδιά. Τον Νίκο που είναι πτυχιούχος χημικός μηχανικός ΑΠΘ, ιδιόκτητης και Πρόεδρος της εταιρίας εμφιάλωσης νερού «Δίρφυς ΑΕ» και την Ισμήνη, πτυχιούχο ιστορικό-αρχαιολόγο του ΑΠΘ, που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

Έχει τρία εγγόνια, τον Δημήτρη, την Νεφέλη και τον Μάριο.

Πέτυχε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία αποφοίτησε το 1974 ως Ανθυπολοχαγός.

Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Υπηρέτησε σε διοικητικές θέσεις σε μάχιμες μονάδες και διοίκησε μεγάλο Σχηματισμό στον Έβρο, την 7η Μηχ. Ταξιαρχία.

Διετέλεσε στο ΓΕΣ Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου και Επιτελικής Διεύθυνσης.

Αποστρατεύτηκε μετά από υπηρεσία 36 ετών ευδοκίμως με το βαθμό του Αντιστράτηγου ε.α.

Τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, την Ηγεσία του ΓΕΣ με μετάλλια και παράσημα εξαίρετων πράξεων.

Του απονεμήθηκε δίπλωμα σε ένδειξη τιμής διότι επέδειξε Εθνική Φιλοτιμία και Αφοσίωση στο καθήκον συμμετέχοντας στη διοργάνωση και διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

Ο Δήμος Τυχερού Έβρου το 2005 τον ανακήρυξε Επίτιμο Δημότη Τυχερού, ως ένδειξη τιμής και προσφοράς στην τοπική κοινωνία την περίοδο που ήταν διοικητής της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας.

Είναι εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Χαλκιδέων.

Εκλέγεται από το 2007 συνεχώς Δημοτικός Σύμβουλος Δήμων Ληλαντίων και Χαλκιδέων.

Είναι τα τελευταία 4 έτη Αντιδήμαρχος στη Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων και Αναπληρωτής Δήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων

Είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και μέλος σε επιτροπές του Δήμου.

«Αγαπητοί Συνδημότες,
Με Δήμαρχο την Έλενα Βάκα την τελευταία τετραετία, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε με τις καταστροφικές πλημμύρες του 2020, των περιορισμών λόγω covid19 και της ενεργειακής κρίσης, ανταποκριθήκαμε όχι μόνο στην επίλυση προβλημάτων, αλλά και στην κατασκευή σημαντικών έργων:
– Αποκατάσταση πλημμυροπαθών περιοχών και παραλιών Λευκαντίου και Αγίου Νικολάου, παράλληλα με μέτρα ανακούφισης των πληγέντων.
– Αποκατάσταση αθλητικών εγκαταστάσεων (κλειστό γυμναστήριο Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων, γήπεδο ποδοσφαίρου Βασιλικού). Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή αποδυτηρίων στο γήπεδο Νέας Λαμψάκου, ενώ δημοπρατείται το γήπεδο Φύλλων.
– Συντηρήσεις σχολείων (Γυμνάσια Βασιλικού και Νέας Λαμψάκου, καθώς και Δημοτικών Σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων).
– Ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και ποιότητας ζωής: καθαριότητα, μέτρα εξάλειψης αυθαίρετων εναποθέσεων απορριμμάτων και απαγόρευση δημιουργίας παράνομων χωματερών, καθαρισμός παραλιών, αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού, τοποθέτηση λαμπτήρων led, κατασκευή νέων παιδικών χαρών και συντήρηση υφιστάμενων.
– Δενδροφυτεύσεις και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
– Ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης λυμάτων στον Άγιο Νικόλαο και στη Νέα Λάμψακο.
– Ενεργός συμμετοχή στην καθαριότητα και ευπρεπισμό των προαύλιων χώρων των Ιερών Ναών και ειδική φροντίδα για τα κοιμητήρια.
Όπως όλοι γνωρίζετε είμαι ανελλιπώς δίπλα στους συμπολίτες μου και η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα ανοιχτή για τον καθένα από εσάς.
Είμαι περήφανος που έχουμε χτίσει σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης.
Με εγγύηση την προϊστορία μου, με εντιμότητα, αξιοπρέπεια, προσήλωση στο καθήκον, με την εμπειρία από την επαγγελματική μου καριέρα και την ενασχόλησή μου με τα κοινά, θέτω τον εαυτό μου στην κρίση σας στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 και ζητώ να με τιμήσετε με την ψήφο σας.
Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε δυναμικά για την ανάπτυξη του Δήμου Χαλκιδέων και της περιοχής μας.
Με τιμή
Δημήτριος Σέρρας»