Η Ευαγγελία Πριμηκύριου γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1982.

Είναι δασκάλα και είναι παντρεμένη με τον δάσκαλο Χρήστο Μπλέτσα (Αναπληρωτή Πρόεδρο της Κοινότητας Χαλκίδας), με τον οποίο έχουν δύο γιους, τον οχτάχρονο Κωνσταντίνο και τον εξάχρονο Δημήτρη – Ιωάννη.

Μεγάλωσε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, ήταν μαθήτρια του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, του 2ου Γυμνάσιου και 2ου Λυκείου Χαλκίδας και σήμερα κατοικεί στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Χαλκίδας.

Είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρετεί στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Ε.Κ.Π.Α. στην «Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική».

Έχει υπηρετήσει στο Δ.Σ. Μετόχιου Διρφύων, στο 53ο Δ.Σ. Ηρακλείου Κρήτης, στο Δ.Σ. Κουρκουλών, στο 8ο Δ.Σ. Χαλκίδας, στο 16ο Δ.Σ. Χαλκίδας, στο 18ο Δ.Σ. Χαλκίδας και στο 23ο Δ.Σ. Χαλκίδας.

Έχει εκπροσωπήσει τους συναδέλφους της ως αντιπρόσωπος στο Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Είναι κατηχήτρια στην Κατηχητική Συντροφιά του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Χαλκίδας και κατά το παρελθόν ήταν κατηχήτρια στην Κατηχητική Συντροφιά του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκίδας.

«Η πρόταση της Δημάρχου μας, κ. Έλενας Βάκα, να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιό της και να βοηθήσω στη βελτίωση της πόλης μας, ειδικά στους τομείς που γνωρίζω καλά, με τιμά ιδιαίτερα! Στόχος μου είναι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας!»