Ο Φώτης Λαγός είναι 34 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα.

Κατέχει πτυχίο οικονομικών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στην Διοίκηση Έργων και Ανάπτυξη Προϊόντων (Project Management & Product Development) από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές κάνοντας διατριβή στην «Εφαρμογή της διοίκησης έργων στην προεκλογική εκστρατεία».

Από το 2017 έως το 2022 εργάστηκε ως Project Manager στον τομέα της τεχνολογίας σε εταιρίες πληροφορικής. Από το 2022 διατηρεί εταιρία παροχής υπηρεσιών διοίκησης έργων με πελάτες μεγάλες εταιρίες πληροφορικής και τεχνολογίας σε Ελλάδα και εξωτερικό έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στης διαχείριση, συντονισμό και οργάνωση ποικίλων μεγάλων έργων πληροφορικής και τεχνολογίας ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Κατά την Περίοδο της τελευταίας δημοτικής αρχής διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας διαχείρισης ακινήτων του δήμου Χαλκιδέων.

Από το 2015 έως το 2019 διετέλεσε πρόεδρος της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) στο Ν. Εύβοιας και μέλος της κεντρικές επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

Το 2019 έθεσε υποψηφιότητα για Δημοτικός σύμβουλος του δήμου Χαλκιδέων.

Από το 2015 έως το 2022 ήταν τομεάρχης ψηφιακής πολικής και διακυβέρνησης στο Πολιτικό συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ ενώ συνέχισε την συμμετοχή του στην κεντρική επιτροπή της ΟΝΝΕΔ.

Το 2022 εξελέγξει στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ενώ στις Εθνικές εκλογές του 2023 ήταν υποψήφιος βουλευτής του Ν. Εύβοιας.

Αγαπάει τον εθελοντισμό έχοντας υπάρξει ενεργό μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων από μικρό παιδί έως πριν κάποια χρόνια.