Ο Γεώργιος Κιούσης ζει μόνιμα στο Βασιλικό.

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας.

Την περίοδο από τον Ιανουάριο του 1991 έως τον Ιανουάριο του1995 ασχολήθηκε με ηλεκτρικά-υδραυλικά στην επιχείρηση του Κωνσταντίνου Μπιμπίκα, στο Βασιλικό.

Την περίοδο από τον Μάρτιο του 1995 έως τον Σεπτέμβριο του 1996 κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στην Αλεξανδρούπολη απασχολήθηκε ως ηλεκτρολόγος.

Την περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 1996 έως τον Φεβρουάριο του 2001 εργάστηκε ως βοηθός χειριστή μηχανημάτων στην εταιρία ΣΕΛΜΑΝ, στο Βασιλικό.

Την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2001 έως τον Ιούλιο του 2009 ασχολήθηκε με ηλεκτρικά-υδραυλικά-κλιματισμούς στην επιχείρηση του Λουκά Παναγιάρη, στη Χαλκίδα.

Από τον Μάρτιο του 2010 έως και σήμερα απασχολείται ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Έχει την επιχείρηση «Κιούσης Γεώργιος Κατασκευαστικές Εργασίες» με έδρα το Βασιλικό.

Είναι ιδιοκτήτης ανατρεπόμενου φορτηγού με γερανό και κατά περιόδους είναι οδηγός σε μπαζάδικα και μπετονιέρα.

Είναι κάτοχος ΠΕΙ, Διπλώματος Ε’ και Διπλώματος Χειριστή και Βοηθού.

Από το 2005 είναι εθελοντής στην πυρασφάλεια και στη δασοπροστασία στη λέσχη Ευρίπου 4×4 σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και ως ήδη εθελοντής το 2012 άρχισε την δημιουργία εθελοντικής ομάδας στη Δημοτική Ενότητα του Βασιλικού του Δήμου Χαλκιδέων με την ονομασία “Αβάντες” και με μότο της ομάδας “Θέλω μόνο να προσφέρω”.

Έχει διατελέσει για πέντε χρόνια πρόεδρος της Κοινότητας Βασιλικού.

Το 2015 πήγε στην Σεβίλλη της Ισπανίας και πήρε το πιστοποιητικό της INCOMA, για το ρόλο και τη διαχείριση των δημοτικών αποβλήτων.

Από το 2019 έως και σήμερα είναι σύμβουλος της Κοινότητας Βασιλικού.