Η Ιφιγένεια Πίγγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χαλκίδα.

Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Φοίτησε σε σχολεία της Χαλκίδας.

Σπούδασε στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το έτος 2003 είναι εγγεγραμμένη ως μέλος στο Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας και από το έτος 2005 είναι μαχόμενη Δικηγόρος στους τομείς του αστικού, ποινικού και δημοσίου δικαίου.

Παράλληλα ασκεί συμβουλευτική δικηγορία σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και Νομικά Πρόσωπα.

Διατηρεί το δικηγορικό της γραφείο στη Χαλκίδα.

Είχε διατελέσει για δύο έτη γραμματέας και δύο έτη Πρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Μύτικα της Δ.Ε. Ληλαντίων.

Από το έτος 2020 είναι αναπληρωματικό μέλος στο Δ.Σ. του ΔΟΠΠΑΧ.

«Γεννήθηκα, μεγάλωσα και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά και κοινωνικά στην πόλη της Χαλκίδας. Κατοικώ στον Μύτικα Ληλαντίων.
Ασκώ το επάγγελμα της Δικηγόρου, και αυτή η ιδιότητά μου έχει δώσει σε εμένα την ευκαιρία να συναναστρέφομαι με ανθρώπους και μέσα από την επαφή μου με αυτούς να αποκτώ εμπειρία και ταυτόχρονα να γίνομαι καλύτερη αποδέκτης των προβληματισμών τους που αφορούν την καθημερινή ζωή.
Με την απόφασή μου να συμμετέχω στις επόμενες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης και την υποψηφιότητα μου για την θέση της Δημοτικής Συμβούλου στο Δήμο της Χαλκίδας επιδιώκω να μου δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχω ενεργά στην προσπάθεια για μια καλύτερη, πιο ποιοτική και ομορφότερη καθημερινότητα στην πόλη μας. Πιστεύω ότι αξίζει σε όλους μας και κυρίως ότι χρωστάμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο αύριο αλλά κυρίως ένα όμορφο και ασφαλές σήμερα!
Θα είναι τιμή μου να με στηρίξετε στην προσπάθεια μου αυτή.»