Ο Ηλίας Τσέλλος είναι 46 ετών, έχει γεννηθεί, μεγαλώσει και ζει στην Χαλκίδα με την σύζυγο του Κατερίνα και τον οκτάχρονο γιο τους Αριστείδη.

Μετά την βασική εκπαίδευσή του μπήκε στη στρατιωτική σχόλη εκπαίδευσης τεχνικών τηλεπικοινωνιών. Μετά από τα πρώτα βήματα στην τεχνολογία τον τράβηξε ο επαγγελματικός ήχος σπουδάζοντας ηχοτεχνία και ψυχοακουστική σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Μετά την απώλεια του πατέρα του Γεωργίου το 2001, ασχολήθηκε με την επιχείρηση που διατηρούσε στην Χαλκίδα κάνοντας τα πρώτα του βήματα στο εμπόριο, οπού έως και σήμερα ασχολείται αναπτύσσοντας καθημερινά την εταιρία που διατηρεί με την σύζυγο του στην Ορέστη Μακρή στην Χαλκίδα.

Ασχολείται επαγγελματικά στον χώρο της εκτύπωσης και της πώλησης ειδών συσκευασίας ΗΟ.RE.CA. με πανελλαδικό δίκτυο πελατών. Επιπλέον επεξεργάζεται υλικά εκτύπωσης για Ελληνικές και Ευρωπαϊκές βιομηχανίες.

«Στην ζωή μου έχω μάθει να λαμβάνω πάντα την αισιοδοξία ως επιλογή. Αισθανόμενος εδώ και χρόνια την ανάγκη να προσφέρω. Δέχτηκα την πρόταση της Δημάρχου μας Έλενας Βάκα «Αλλάζουμε – Συνεχίζουμε», να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για την πόλη της Χαλκίδας, στις εκλογές του Οκτώβριου 2023.
Ως μαχόμενος ελεύθερος επαγγελματίας, μπορώ να καταλάβω όσο οποιοσδήποτε άλλος την πάλη για την επιβίωση και το ξεπέρασμα των καθημερινών εμποδίων του καθενός μας!
Ευελπιστώ να μου δώσετε την ευκαιρία να προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου με την ενεργητικότητα τις έξυπνες κινήσεις και να χρησιμοποιήσω στην καθημερινότητα οπού ζούμε όλοι μας το ταλέντο μου στην γρήγορη και σωστή επίλυση προβλημάτων της πόλης μας.
Στην απόφασή μου μεγάλο ρόλο έπαιξε η σκέψη ότι ο καθένας μας ξεχωριστά θα πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στα καθημερινά προβλήματα του Δήμου μας, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και συμφέροντα. Το κοινό όραμα και η ελπίδα είναι στοιχεία που δεν πρέπει να αφήνουν χώρο στην αδράνεια και την αδιαφορία και νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να δώσουμε χώρο στο όραμα και την πράξη απομακρυνόμενοι από την αδράνεια και την θεωρία.»