Η Ιωάννα Δαριβέρη γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1989.

Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Νικόλαο Γαλάνη με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο κόρες, την Ευαγγελία και τη Μαρία.

Κατάγεται από την πολύτεκνη οικογένεια της Χαλκίδας, του Σπύρου και της Μαρίας Δαριβέρη.

Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο «Δίκαιο της Οικονομίας και των Επιχειρήσεων» του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας (LL.M Law of the Economy and of the Enterprises, University of Nicosia), καθώς και στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (MSc in Health and Social Care Management, UNiWa).

Από το 2015 διατηρεί Δικηγορικό Γραφείο στην πόλη της Χαλκίδας ασκώντας μάχιμη και συμβουλευτική δικηγορία, αναλαμβάνοντας υποθέσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα του Δικαίου με εξειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο, Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων, Οικογενειακό Δίκαιο και Δίκαιο Τροχαίων Ατυχημάτων. Ενώ τα έτη 2020-2022 εκπροσώπησε ως πληρεξούσια Δικηγόρος το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, με επιτυχή έκβαση όλων των υποθέσεων που της ανατέθηκαν.

Τον Απρίλιο του 2022 η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εμπιστεύτηκε στο πρόσωπο της τη θέση της Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρο Υγείας Κύμης «Γεώργιος Παπανικολάου» την οποία κατέχει μέχρι σήμερα. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, το Φεβρουάριο του 2023, το Γενικό Νοσοκομείο Κύμης έλαβε από το Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ένα από τα πρώτα τιμητικά βραβεία για το ΕΣΥ με τίτλο «Φιλικές και με ποιότητα προς τους ασθενείς υπηρεσίες».

Από το 2014 σε ηλικία 24 ετών μέχρι σήμερα οι πολίτες του Δήμου Χαλκιδέων την τιμούν και την εμπιστεύονται με τη ψήφο τους, εκλέγοντάς την Δημοτική Σύμβουλο στις πρώτες θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του Α’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης (2014 και 2019).

Έχει διατελέσει :
⦁ 2014- έως σήμερα: Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Χαλκιδέων.
⦁ 2014 έως σήμερα: Μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Χαλκιδέων.
⦁ 2014-2016: Μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Χαλκιδέων.
⦁ 2014-2018: Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας.
⦁ 2017-2018: Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων.
⦁ 2019-2020: Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας.
⦁ 2020- σήμερα: Μέλος της Θεματικής Επιτροπής Υγείας της Περιφερειακή Ένωσης Δήμων , ως εκπρόσωπος του Δήμου Χαλκιδέων και γενικά της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

«Οι γειτονιές του Δήμου Χαλκιδέων είναι πάντα στο μυαλό και την καρδιά μου. Γνωρίζω τα προβλήματα και κατανοώ τις ανάγκες των πολιτών. Για εμένα είναι ύψιστη τιμή να ζητήσω τη ψήφο και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, για να αλλάξουμε τη καθημερινότητα μας και να ανεβάσουμε το πήχη ψηλά μετατρέποντας το όραμα σε πράξη, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο και μία πόλη λειτουργική και φιλική για όλους .»