Η Κάλλια Βαβουλιώτη γεννήθηκε στη Χαλκίδα και κατοικεί στο Λευκαντί.

Είναι δημοσιογράφος, Διεθνολόγος , απόφοιτος του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, καθώς και τελειόφοιτη Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Είναι άριστη γνώστρια της αγγλικής και πολύ καλή γνώστρια της γαλλικής γλώσσας, ενώ γνωρίζει και σε αρχάριο επίπεδο την αραβική.

Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο διαδικτυακό και έντυπο Τύπο καθώς επίσης και στο ραδιόφωνο. Επιπρόσθετα, υπήρξε υπεύθυνη επικοινωνίας καλλιτεχνών και δισκογραφικής εταιρείας . Είναι ιδρύτρια του πολιτιστικού διαδικτυακού περιοδικού τέχνης “Pause”, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο (ποιητική συλλογή ) από τις εκδόσεις ΑΩ το οποίο συμπεριλήφθηκε στη λίστα της έντυπης εφημερίδας “ΤΟ ΒΗΜΑ” στα ευπώλητα των αθηναϊκών βιβλιοπωλείων.

Παράλληλα, διατηρεί μαζί με τους γονείς της επιχείρηση εστίασης στο Λευκαντί.

«Αποδέχτηκα με χαρά και τιμή την πρόταση της Δημάρχου, για τη συμμετοχή μου στο συνδυασμό “Αλλάζουμε – Συνεχίζουμε”. Με πίστη ότι χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες στην πολιτική, φρέσκιες ιδέες και ενδυνάμωση του πολιτιστικού και τουριστικού τομέα της πόλη μας, δεσμεύομαι να υπηρετήσω με τις γνώσεις και τις δυνάμεις μου το καλό του Δήμου μας.»