Ο Κώστας Καρβούνης γεννήθηκε το έτος 1971 στη Χαλκίδα και κατοικεί στη Δ.Κ. Δροσιάς, της Δ.Ε. Ανθηδώνος, του Δήμου Χαλκιδέων.

Είναι απόφοιτος Τεχνικού Λυκείου και πατέρας δύο παιδιών, του 17χρονου Γιώργου, μαθητή του 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας και της 15χρονης Λυδίας, μαθήτριας του ΓΕΛ Κανήθου.

Από το έτος 1998 εργάζεται ως γραμματέας στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δροσιάς, ενώ το 2020 εκλέχθηκε ως αντιπρόσωπος του ανωτέρω Συνεταιρισμού στην ΕΑΣ Εύβοιας.

Το έτος 2019 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αλλάζουμε», της Δημάρχου κας Έλενας Βάκα και από τον ίδιο χρόνο είναι Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ανθηδώνος, μέχρι και σήμερα.

Από τις 2/10/2019 έως στις 31/3/2022 ήταν μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΥΑΧ και από τις 2/9/2022 έως σήμερα είναι μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Χαλκιδέων.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να είμαι δίπλα στους συνδημότες μου, αγωνιζόμενος με αυταπάρνηση για την αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών, που αντιμετωπίζει ο Δήμος Χαλκιδέων. Είμαι ένας από εσάς και θα είμαι πάντα δίπλα σας, θέτοντας εαυτόν στην υπηρεσία σας.
«Αλλάζουμε – Συνεχίζουμε» για ένα Δήμο Χαλκιδέων, όπως τον έχουμε ονειρευτεί !!! Στηρίζουμε τη Δήμαρχο, κα Έλενα Βακα, η οποία έχει ΟΡΑΜΑ για το Δήμο Χαλκιδέων και όλα τα εχέγγυα για να το πραγματοποιήσει.»