Η Μαρία Βάθη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βαθύ Αυλίδας.

Είναι παντρεμένη με τον Γεώργιο Κοντοβά, δημόσιο υπάλληλο και έχουν ένα αγόρι 10 ετών.

Είναι απόφοιτη ΙΕΚ στο τμήμα Μηχανογραφημένης λογιστικής, με πιστοποίηση Γνώσης Χειρισμού Η/Υ – ECDL και έχει πολύ καλή γνώση Αγγλικών – FIRST CERTIFICATE IN ENGLISH & TOEIC HAU.

Εργάστηκε ως υπεύθυνη λογιστηρίου σε μεγάλες επιχειρήσεις για 12 χρόνια.

Εκ πεποιθήσεως αποσύρθηκε από τον εργασιακό χώρο για να επιμεληθεί προσωπικά την ανατροφή του γιού της.

Τα τελευταία 6 χρόνια ασχολείται με τα κοινά, καθώς διετέλεσε για 2 χρόνια ταμίας στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Βαθέως Αυλίδας και τα επόμενα τέσσερα χρόνια Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Βαθέως Αυλίδας.

Είναι εκλεγμένη στη θέση της Γραμματέως στον Εκπολιτιστικό Επιμορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Βαθέως Αυλίδας, αλλά παρέχει και την βοήθεια της σε όποιον τοπικό φορέα της ζητηθεί.

«Στην απόφαση μου να απαντήσω θετικά στην τιμητική πρόταση της δημάρχου κας Έλενας Βάκα, να συμμετέχω στον συνδυασμό «Αλλάζουμε – Συνεχίζουμε» ως μέλος του τοπικού συμβουλίου Βαθέως Αυλίδας, συνέβαλε η πολύ καλή συνεργασία που είχαμε με όλες τις υπηρεσίες του Δήμου για την ασφάλεια, ποιότητα και διασκέδαση των παιδιών μας και όχι μόνο.
Η ενασχόλησή μου με τα κοινά, με όρους ανιδιοτέλειας, ειλικρινούς συνεισφοράς και εντιμότητας, σε συνδυασμό με τη συνέπεια, την υπευθυνότητα και την ακούραστη διάθεση με κάνουν να πιστεύω πως είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τον τόπο που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.»