Ο Παναγιώτης Λυμπέρης γεννήθηκε και κατοικεί μόνιμα στον Άγιο Νικόλαο.

Είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Καραβά και έχει τρία παιδιά.

Φοίτησε διαδοχικά στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου, στο 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας και στο 2ο Λύκειο Χαλκίδας.

Σπούδασε στο ΑΠΘ στη Σχολή Θετικών Επιστημών στο τμήμα Φυσικής.

Υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό ως έφεδρος αξιωματικός στο σώμα των τεθωρακισμένων. Απολύθηκε με το βαθμό του Ανθυπίλαρχου. Μετά από διαδοχικές μετεκπαιδεύσεις, σήμερα φέρει τον βαθμό του Ίλαρχου.

Από το 1997 ασχολείται με την εκπαίδευση ως καθηγητής φυσικών επιστημών. Αρχικά ως ιδιοκτήτης φροντιστηρίου και στη συνέχεια ως καθηγητής σε φροντιστήρια της Χαλκίδας και της ευρύτερης περιοχής. Από το 2007 μέχρι και σήμερα εργάζεται σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της ποδοσφαιρικής ομάδας Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου τα έτη 2000-2001 και 2012-2013, κατέχοντας τη θέση του ταμία.

Με την τοπική αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε ενεργά το 2019 όπου ως υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος στην κοινότητα Αγίου Νικολάου με τον συνδυασμό “Αλλάζουμε”, ήρθε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης. Από το 2019 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του προέδρου στην κοινότητα Αγίου Νικολάου.

«Έχοντας απόλυτη πίστη στο όραμα της σημερινής Δημάρχου θέτω εκ νέου υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου με τον συνδυασμό “Αλλάζουμε – Συνεχίζουμε” ως υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου. Έτσι ώστε να μας δοθεί πάλι η δυνατότητα να συνεχίσουμε τις αλλαγές που ξεκινήσαμε στο Άγιο Νικόλαο προς όφελος όλων των κατοίκων και των επισκεπτών αυτού του τόπου.»