Ο Περικλής Μούντριχας είναι γιος του Ανδρέα Μούντριχα (Μηχ. Μηχανικού) και της Βασιλικής Βλασσά.

Είναι 22 ετών και μεγάλωσε στην Χαλκίδα, από όπου και κατάγεται, καθώς φοίτησε στα σχολεία 20ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας και έπειτα 1ο Λύκειο Χαλκίδας.

Αποφοίτησε Μηχανολόγος Μηχανικός (MEng) με εξειδίκευση στην ενέργεια από το Πανεπιστήμιο του Newcastle της Αγγλίας, όπου σπούδασε για 4 έτη, με υψηλότερη διάκριση την δημοσιευμένη διπλωματική του σε ελβετικό Journal για την ενέργεια.

Είναι μέλος της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) στην οργάνωση της Χαλκίδας, ενώ από πολύ μικρός τον ενδιέφερε η σωστή και υγιής πολιτική.

Κατά καιρούς έχει ασχοληθεί με διάφορες δραστηριότητες όπως τένις, ποδηλασία βουνού, ιστιοπλοΐα, μπάσκετ, σκάκι, ενώ διετέλεσε αρχηγός της σχολικής ομάδας χάντμπολ για 2 έτη καθώς και πρόσκοπος για 6 έτη.

«Επιστρέφω να εγκατασταθώ μόνιμα στην πόλη που μεγάλωσα, έπειτα από 4 χρόνια διαμονής λόγω σπουδών στην Αγγλία, και προσδοκώ να προσφέρω τα μέγιστα επηρεαζόμενος από τα θετικά στοιχεία του εξωτερικού με σκοπό να κάνουμε την Χαλκίδα μας να έχει την προσοχή που της αξίζει και την ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη! Είναι επίσης τιμή μου η ευκαιρία που μου δίνει η κ. Βάκα να αποδείξω τι μπορεί να κάνει η νεολαία για το καλό της πόλης μας.»