Η Βασιλική Κόντου – Πιτσινή είναι κόρη του Δημητρίου και της Φωτεινής Κόντου.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βασιλικό και ζει στη Χαλκίδα.

Είναι πτυχιούχος Business Administration and Marketing του BCA College, ιδρυτικό μέλος και μέτοχος της Ανώνυμης Εταιρίας «Ε & Δ ΚΟΝΤΟΣ Α.Ε.», με ενεργή συμμετοχή στο επιχειρηματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της περιοχής (μέλος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, μέλος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στ. Ελλάδας κ.α.).

Είναι σύζυγος του Ευαγγέλου Πιτσινή, Πτυχιούχου Μηχανολόγου Μηχανικού ΕΜΠ και μητέρα δύο παιδιών, του Δημητρίου Πιτσινή, τεταρτοετή φοιτητή του Τμήματος Οικονομικό της Παντείου με κατεύθυνση τη Νομική και head coach τένις στο tennis square στην Αθήνα και της Φωτεινής Πιτσινή, φοιτήτριας πλέον του ΕΜΠ και διακεκριμένης αθλήτριας αντισφαίρισης (τένις) του Ομίλου Αντισφαίρισης Χαλκίδας.

Τον Μάιο του 2019 η Βασιλική Κόντου-Πιτσινή εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Χαλκιδέων. Είναι μέλος της Επιτροπής Τουρισμού και από τον Οκτώβριο του 2021 έως και σήμερα είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ΔΑΕΕΠΕΧ και Εντεταλμένη Σύμβουλος ΑμεΑ του Δήμου Χαλκιδέων.

«Οραματίζομαι τη Χαλκίδα ως μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη, ανοικτή, προσβάσιμη και συμπεριληπτική για όλους τους ευάλωτους συμπολίτες μας, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαφορετικότητα. Ονειρεύομαι τη μετεξέλιξη της Χαλκίδας σε έναν βιώσιμο χώρο πολιτισμού και ανάπτυξης, όπου θα καλλιεργείται το ήθος, η ομαδικότητα, ο εθελοντισμός και η αξιοπρέπεια, που αποτελεί θεμέλιο λίθο για τη δημιουργική και ειρηνική συνύπαρξη όλων μας.»