Ο Αλέξανδρος Μάνος γεννήθηκε, ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην πόλη της Χαλκίδας.

Μέσω της εμπειρίας του ως πτυχιούχος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Λαμία) Σχολή Επιστημών Υγείας, Τμήμα Φυσικοθεραπείας, Πτυχιούχος Σχολής Ανωτέρας Γυμναστικής Ακαδημίας Σόφιας με ειδικότητα Bachelor Κινησιοθεραπείας, εξειδικευμένος στην Νευρολογική αποκατάσταση, εξειδικευμένος στην αποκατάσταση ασθενών μετά από καρδιακές παθήσεις (Πανεπιστήμιο ΕΚΠΑ ), αλλά και ως Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής, επιθυμεί να εργαστεί για την εκπροσώπηση των πολιτών και την υλοποίηση αποτελεσματικών λύσεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Χαλκίδα.

Χαρακτηρίζεται για την εξαιρετική επικοινωνία και τις διαπραγματευτικές δεξιότητες τις οποίες έχει -εργάστηκε ως καθηγητής φυσικοθεραπείας σε ιδιωτικό ΙΙΕΚ της Χαλκίδας- την ικανότητα εργασίας σε ομάδα και συνεργασίας με διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς-συμμετέχει ως ερασιτέχνης ηθοποιός σε τοπικές θεατρικές ομάδες, ενώ ήταν και εθελοντής ως Clinical Assistant στα Special Olympics στην Αθήνα -υπάρχει ευελιξία και προσαρμοστικότητα σε μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα και απαιτήσεις καθώς διατηρεί εργαστήριο Φυσικοθεραπείας στο κέντρο της Χαλκίδας και το σημαντικότερο, ως πατέρας δύο κοριτσιών, είναι προσηλωμένος στην προαγωγή του κοινοτικού συμφέροντος και της δικαιοσύνης.

Διακρίνεται για την ειλικρίνεια, την ευθύτητα και την εμπιστοσύνη που εμπνέει στους άλλους. Έχει υψηλή ηθική και σεβασμό προς την πολυμορφία και τις απόψεις των άλλων.

«Είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε” με επικεφαλής την Έλενα Βάκα, με σκοπό να συμβάλω στην πρόοδο και την ανάπτυξη της πόλης μου. Έχω έντονο ενδιαφέρον για τις κοινωνικές υποθέσεις, την αειφορία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.»