Είναι κόρη του αείμνηστου Γαβριήλ Γεωργίου, εκτιμητή ζημιών αυτοκινήτων και της Σοφίας Γαβριήλ, κτηματομεσίτριας, εκτιμήτριας ζημιών αυτοκινήτων και ιδιοκτήτριας δημόσιου επιβατικού ταξί.

Είναι απόφοιτη Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει μεταπτυχιακούς τίτλους στις Επιστήμες της Αγωγής και την Ειδική Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Αγγλίας.

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια παρουσιάζοντας εκπαιδευτικές πρακτικές, είναι κάτοχος εξειδικεύσεων σε ποικίλες εκπαιδευτικές τεχνικές και επιμορφώνεται συνεχώς αναβαθμίζοντας και επικαιροποιώντας την ποιότητα της παρεχόμενων διδακτικών της προσεγγίσεων.

Η εργασιακή της εμπειρία εκτείνεται κυρίως από τα δημόσια ελληνικά σχολεία γενικής αγωγής έως και το 1ο Ειδικό δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, ενώ έχει διδάξει επανειλημμένα ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε δημόσιο και ιδιωτικό ΙΕΚ της πόλης το γνωστικό πεδίο της Ειδικής Αγωγής. Εργάστηκε επιπλέον ως συνοδός στα κατασκηνωτικά προγράμματα της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ στην Ελλάδα και ως Συνοδός ατόμων με προβλήματα όρασης από την Ελλάδα στην Aλαμπάμα Αμερικής στο διεθνές πρόγραμμα Space Camp for Interested Visually Impaired Students (SCIVIS) της NASA με υποτροφία.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής στο τμήμα ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Νέας Λαμψάκου.

Είναι παντρεμένη με τον Αθανάσιο Σασσάνη, αξιωματικό εμπορικού ναυτικού και διαμένουν στον Άγιο Νικόλαο/ Μπούρτζι.

«Η απόφασή μου να ασχοληθώ ακόμα πιο ενεργά με τα κοινά ενισχύεται από την αγάπη μου να μοιράζομαι τις γνώσεις και την εμπειρία μου για την εκπαίδευση των παιδιών και από το όραμα καλλιέργεια μίας συμπεριληπτικής κουλτούρας για όλους πέρα από διακρίσεις.»