Ο Ανδρέας Ιωαννίδης γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα , ενώ η καταγωγή του είναι κατά τα ¾ από την Μικρά Ασία και ¼ από Δωρίδα.

Ο πατέρας του ήταν ο πολυβραβευμένος εικαστικός συλλέκτης Κώστας Ιωαννίδης και μητέρα του είναι η Ιωάννα.

Γυναίκα της ζωής του είναι η Αθηνά, με την οποία μεγάλωσαν την 28χρονη σήμερα Χλόη.

Τα πρώτα 23 χρόνια της ζωής του ήταν ένα συνεχόμενο πήγαινε έλα μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, που ξεκίνησε το 1968, όταν έφυγαν οι γονείς του με μια βαλίτσα για το Παρίσι και τελείωσε οριστικά όταν μετά από σπουδές και στρατό εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Δράμεσι (Παραλία Αυλίδας), όπου περνούσε τις καλοκαιρινές του διακοπές από το 1973 και έγινε η Ιθάκη του.

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας σχεδόν όλη του την ζωή και από το 2002 δραστηριοποιείται στον χώρο του θαλάσσιου τουρισμού και τη συντήρηση ιστιοπλοϊκών σκαφών με τον αδελφό του Χαράλαμπο.

Στο παρελθόν είχε το θρυλικό καφέ-μπαρ «Rascals» στην Παραλία και το καθαριστήριο «X-Press» στο Βαθύ.

Το 1991 με μια παρέα φίλων ιδρύσαν τον Γ.Σ. Αυλίδας για να καλύψουν τις αθλητικές ανάγκες της περιοχής τους και να προωθήσουν την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στην Αυλίδα. Στόχος που επετεύχθη το 2013. Διετέλεσε πρόεδρος της ομάδας για περίπου 25 συναπτά έτη. Την τετραετία 2002-2006 ήταν μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Άθλησης και Πολιτισμού του πρώην Δήμου Αυλίδας.

«Από την στιγμή που η Δήμαρχος μου ζήτησε να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του Οκτωβρίου η υποψηφιότητα μου ήταν μονόδρομος. Την Έλενα Βάκα την γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια και την εμπιστεύομαι, έχουμε κοινά οράματα για τον δήμο αλλά και πραγματοποιήσιμες ιδέες για την ανάπτυξη της περιοχής και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.»