Ο Χάρης Σινανίδης γεννήθηκε στην Αθήνα (Κυψέλη) και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του εργάστηκε σε Διευθυντικές θέσεις στις πολυεθνικές Αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρίες PARKE DAVIS Hellas και PFIZER Hellas. Τώρα είναι άμισθος Διευθύνων Σύμβουλος σε Ελληνική φαρμακευτική εξαγωγική εταιρεία.

O πατέρας του ήταν εκδότης τριών Μικρασιατικών εφημερίδων, μίας καθημερινής, μίας εβδομαδιαίας και μίας οικονομικής και η μητέρα του ασχολήθηκε με την ανατροφή των παιδιών της και τις ανάγκες του σπιτιού.

Έχει δύο κόρες, την Μίρκα, απόφοιτη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (τμήμα Τεχνολογία ιατρικών εργαστηρίων) και την Λένια, απόφοιτη Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (οπτικό – οπτομέτρη).

Εγκαταστάθηκε μόνιμα στην κοινότητα Παραλίας Αυλίδας το 2003, και το χωριό αυτό το αγάπησε από την πρώτη στιγμή για την ιστορικότητά του, την φυσική ομορφιά του και τους φιλόξενους κατοίκους του.
Ιδιαίτερα με τους οικιστές, όπως είναι και ο ίδιος, ανέπτυξε σχέσεις εκτίμησης και σεβασμού και προσπάθησε συμμετέχοντας σε συλλόγους να βοηθήσει στη λύση πολλών προβλημάτων με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Σύλλογοι που τον εξέλεξαν:
• 2022-2023 – Πρόεδρος του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου « Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Μόρφας-Παραλίας Αυλίδας (περιοχή όπου είναι και η κατοικία του)
• 2014-2021 – Πρόεδρος της «ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΙΣΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΥΛΙΔΑΣ»
• 2002-2011 – Πρόεδρος του συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΥΛΙΔΑΣ»
• 2000-2001 – Aν/πρόεδρος του Εξωραϊστικού -Πολιτιστικού Συλλόγου « Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Μόρφας-Παραλίας Αυλίδας

Αποτελέσματα της δράσης του:
1) Κοινότητα Παραλίας Αυλίδας
Κυκλοφοριακός κόμβος Μόρφας, Πινακίδες ονομάτων κεντρικών δρόμων Μόρφας, Δημιουργία πλατείας Μόρφας, Αγωγός ύδρευσης Ζυκίδη, παρεμβάσεις σε οδούς, Διάνοιξη οδού, Εξωραϊσμός Παραλιών «ΚΑΡΕΖΗ» και « ΒΕΝΤΟΥΡΑΤΟΥ» με παγκάκια, ομπρέλες, καθαρισμό χόρτων, φωτισμό, Τοποθέτηση «καμπινών» για λουόμενους σε Πούντα και Σκαλάκια, Θυρίδες ΕΛΤΑ στην οικιστική περιοχή, Δημιουργία Ιατρείου στην θέση Μόρφα, Οικονομική ενίσχυση 1000 ευρώ Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Παραλίας Αυλίδας για αποκάλυψη επιχρισμάτων, Παιδότοπος στην θέση Βαθύ Ρέμα, Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός Αγροτικού Ιατρείου κοινοτικού καταστήματος.
2) Ενότητα Αυλίδας
Αίθουσα πληροφορικής Γυμνασίου Βαθέως, Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός Ιατρείων Ενότητας Αυλίδας και ιδρύματος χρόνιων παθήσεων Βαθέως, δωρεά Η/Υ σε Συλλόγους Δημοτικών σχολείων.