Ο Δημήτριος Δεληγιάννης είναι 52 ετών και είναι γιος του Αντωνίου και της Μαρίνας Δεληγιάννη.

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα και έχει καταγωγή από το Γυμνό Εύβοιας.

Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί 14 ετών.

Ποδοσφαιρικά τα πρώτα του βήματα τα έκανε στις ακαδημίες του Όλυμπου Γυμνού. Στα 14 έκανε ντεμπούτο με την ομάδα του Δύστου (Β’ Τοπικό), οπότε και κατέκτησαν το πρωτάθλημα.
Όταν ήταν 15 ετών έπαιξε στην ομάδα του χωριού του, στον ιστορικό Όλυμπο Γυμνού, στην Β’ Τοπική Κατηγορία, οπότε και κατέκτησαν το πρωτάθλημα.
Όταν ήταν 16 ετών τον κέρδισε ο Α.Ο ΧΑΛΚΙΣ, που αγωνιζόταν στην Β’ Εθνική Κατηγορία.

Μετακόμισε και έζησε Χαλκίδα.

Αποφοίτησε από το Τεχνικό Λύκειο και αργότερα πήρε το πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού από το ΤΕΙ Ψαχνών.

Παράλληλα με τις σπουδές του έπαιξε 8 χρόνια στην ομάδα του Α.Ο ΧΑΛΚΙΣ (Ένα χρόνο στην Β’ Εθνική Κατηγορία, πέντε χρόνια στην Γ’ Εθνική και δύο χρόνια στη Δ’ Εθνική).
Επίσης έπαιξε στον Χαραυγιακό (Β’ Εθνική), στον Αιολικό (Γ’ εθνική), στην Μυτιλήνη, όπου έκανε και την στρατιωτική μου θητεία, στον Αχαρναϊκό (Δ’ Εθνική), στην Ερέτρια ( Δ’ Εθνική) και στην Αρτάκη (Δ’ Εθνική).
Στη δύση της ποδοσφαιρικής του καριέρας έπαιξε για ένα χρόνο στον Όλυμπο Γυμνού (Α’ Τοπικό), για δυο χρόνια στον Ευβοϊκό Χαλκίδας (Α’ Τοπικό), για δυο χρόνια στον Μίστρο (Α’ Τοπικό) και τέλος για ένα χρόνο στην ομάδα του Πάλιουρα (Α’ Τοπικό).

Έπειτα ακολούθησε το επάγγελμα του προπονητή ποδοσφαίρου, αφού πρώτα παρακολούθησε και πήρε το πτυχίο ΟΥΕΦΑ Β, όπως επίσης και το πτυχίο ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.

Έχει διατελέσει προπονητής στον Απόλλωνα Χαλκίδας (Γ’ Τοπικό), στο Μαντούδι (Β’ Τοπικό), στον Απόλλων Παραλίας (Β’ Τοπικό) και στην Αμάρυνθο (Α’ Τοπικό).
Είναι προπονητής ακαδημιών ποδοσφαίρου πάνω από 10 χρόνια.
Εδώ και τέσσερα χρόνια δουλεύει σαν προπονητής Ακαδημιών στον Α.Ο ΚΑΝΗΘΟΥ.

Εργάζεται στις Φυλακές Χαλκίδας ως Εξωτερικός Φρουρός.
Είναι ένστολος και ένοπλος και ασχολείται συνήθως με το κομμάτι των μεταγωγών.
Δουλεύει στην υπηρεσία του 23 χρόνια.

«Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Έλενα Βάκα για την πρόσκληση και πρόκληση παράλληλα, που μου έκανε για να κατέβω στις Δημοτικές εκλογές.
Υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω όσο μπορώ να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι στο αθλητικό κομμάτι έτσι ώστε να βελτιώσουμε τον Αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας.»