Η Κατερίνα Τσακλάρη με καταγωγή από το Αλιβέρι, τα τελευταία 20 χρόνια κατοικεί στη Νέα Αρτάκη.

Είναι δασκάλα, έχοντας υπηρετήσει για πολλά χρόνια σε σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων.

Από το 2017- 2023 διετέλεσε διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού και από τον Ιούνιο του 2023 είναι διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού.

Πιστεύει στην αξία της διά βίου μάθησης και έχοντας αποκτήσει Μεταπτυχιακούς Τίτλους στη Διοίκηση και τη Διδακτική, συνεχίζει τις σπουδές της σε θέματα σύγχρονης Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας, Ειδικής Αγωγής και Συμβουλευτικής, διευρύνοντας τους ορίζοντές της.

Διακατέχεται από συλλογικό πνεύμα και έχει αναπτύξει συνεργασίες με όμορα σχολεία της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, με τη Σχολική Επιτροπή και με εξειδικευμένους φορείς, προσπαθώντας η κάθε μέρα στα Σχολεία μας να γίνεται όλο και καλύτερη, βελτιώνοντας τις συνθήκες εργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών, εξασφαλίζοντας έτσι ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον μάθησης.

Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Λαλανίτη, με καταγωγή από τον Βατώντα και έχουν ένα γιο, τον Νικόλα.

«Θεωρώ ότι ένας από τους βασικούς πυλώνες για το μέλλον του Δήμου είναι η ανάπτυξη της Παιδείας, αφού τα παιδιά θα πρέπει αδιαπραγμάτευτα να βρίσκονται πάντα στο πεδίο δράσης και ενδιαφέροντος όλων μας. Οραματίζομαι επένδυση στον τομέα αυτό μεγαλύτερου μέρους της αναπτυξιακής στρατηγικής, εξασφαλίζοντας έτσι τους απαραίτητους πόρους για την αναβάθμιση και τη διαρκή φροντίδα των σχολικών υποδομών, διεκδικώντας και καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για ασφαλή, σύγχρονα και συμπεριληπτικά σχολεία. «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ-ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ», στο πλευρό της Δημάρχου Έλενας Βάκα για να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας. Να επενδύσουμε πάνω στα θετικά πεπραγμένα, αλλά και να προχωρήσουμε σε σημαντικές αλλαγές διασφαλίζοντας ακόμη καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας.»