Ο Δημήτριος Ερμήλιος είναι 45 ετών.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού.

Είναι γυμναστής ΤΕΦΑΑ, προπονητής ποδοσφαίρου, κάτοχος διπλώματος UEFA A και επιχειρηματίας στον χώρο του αθλητισμού.

Ζει στην Κάνηθο Χαλκίδας και είναι παντρεμένος με την Μαρία Μιχαηλίδου, με την οποία έχει αποκτήσει 5 παιδιά.

Το 1996 εισήχθη στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού -ΤΕΦΑΑ και παράλληλα αγωνίζονταν ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σε ομάδες της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Το 2001 ήρθε στη Χαλκίδα όπου ίδρυσε το αθλητικό κέντρο ΕΡΜΗΛΙΟΣ Soccer Club και το Αθλητικό Σωματείο Α.Σ.ΕΡΜΗΛΙΟΣ.

Μιλάει την Αγγλική και την Ιταλική γλώσσα και διατελεί, επί δύο συναπτές θητείες, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ευβοίας.

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής στην ειδικότητα “Προπονητές Αθλημάτων” στο ΙΕΚ Praxis, είναι μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΙΕΚ Exelixis και συχνά αρθρογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που αφορούν στο ποδόσφαιρο και στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Ο τρόπος σκέψης και η φιλοσοφία του γύρω από τον ποδόσφαιρο έχουν κατατάξει, τον Σύλλογο και την ακαδημία του, ψηλά στην συνείδηση του κόσμου του αθλητισμού τόσο στην Χαλκίδα όσο σε ολόκληρο τον Νομό Ευβοίας.

«Εάν η κοινωνία μας αντιληφθεί την δύναμη του αθλητισμού και καταφέρει να αντλήσει τα οφέλη που πηγάζουν από αυτόν, είμαι βέβαιος πως αυτή θα βελτιωθεί την επόμενη μέρα. Είναι υποχρέωση, όλων ημών που γνωρίζουμε τον αθλητισμό, να τον θέσουμε με την σωστή μορφή του στην υπηρεσία των συμπολιτών μας. Για αυτόν τον λόγο, στις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου, ενώνω τις δυνάμεις μου με άλλους αξιόλογους ανθρώπους του συνδυασμού “Αλλάζουμε – Συνεχίζουμε” της Κας Έλενας Βάκα επιδιώκοντας να προσφέρουμε τα μέγιστα στον χώρο του αθλητισμού.»