Η Ελένη Κανατά Κεραμιδά είναι παντρεμένη με τον Σταύρο Κεραμιδά και έχει δύο παιδιά, τα οποία σπουδάζουν το ένα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Οικονομικές Επιστήμες και το άλλο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Λογιστική και Χρηματοοικονομική.

Είναι Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».

Έχει αποκτήσει ειδικές γνώσεις συμμετέχοντας στα εξής σεμινάρια:
1ο) Σεμινάριο γυναικείας επιχειρηματικότητας
2ο) Σεμινάριο γυναικείας επιχειρηματικότητας
3ο) Σεμινάριο Διακόσμηση βιτρίνας
4ο) Σεμινάριο ανακύκλωσης υλικών

Σε νεαρή ηλικία το ενδιαφέρον της για τα κοινά και τον τόπο της, σε συνδυασμό με την έντονη επιθυμία για προσφορά και εθελοντισμό, την οδήγησαν στην ενεργή συμμετοχή στα ζητήματα του πολιτισμού με την συμμετοχή της σε περιβαλλοντικά και πολιτιστικά ζητήματα του χωριού της μέσω του περιβαλλοντολογικού πολιτιστικού συλλόγου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ». Καθώς επίσης και συντόνισε διάφορες κοινωφελείς δράσεις.

Στη θητεία της σαν μέλος του Συλλόγου, υπήρξε αποδέκτης των θεμάτων που απασχόλησαν τους συγχωριανούς της. Μοιράστηκε μαζί τους προβληματισμούς, αντάλλαξαν ιδέες, προγραμμάτισαν το αύριο όπως θα το ήθελαν για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Συμμερίστηκε την άμεση και αποτελεσματική ικανοποίηση ζητημάτων όπως καθαριότητα, ανακύκλωση, τεχνικά θέματα και κοινωνική αλληλεγγύη, συνειδητοποιώντας την ανάγκη για διατήρηση της ποιότητας ζωής στο χωριό της που πλήγηκε δυο φορές από τις πλημμύρες του 2009 και του 2020.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που η υποψήφια δήμαρχός μας, κυρία Έλενα Βάκα με προσκάλεσε να είμαι και εγώ μέλος του συνδυασμού «Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε» ως υποψήφια για το τοπικό του Αγίου Νικολάου.
Εκπροσωπώντας και σήμερα την γενιά μου, οπλισμένη με εμπειρία και γνώση, ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να συνεχίσω να συμμετέχω ακόμα πιο ενεργά, από τη θέση, πλέον, της Τοπικής Συμβούλου.
Ζητώ να είμαι η επιλογή σας με σκοπό να δυναμώσω ακόμα περισσότερο τη φωνή μας στο όμορφο χωριό μας.
Επιλεγόμαστε για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Για να βρίσκουμε εφικτές λύσεις σε προβλήματα και προβληματισμούς. Επιλεγόμαστε για να συνεχίσουν τα παιδιά μας να ζουν περήφανα στον τόπο τους!»