Ο Ιωάννης Σμπρίνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγίας Ελεούσας όπου και κατοικεί ως σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Ζέρβα.

Απασχολείται ως οδηγός, έχοντας πολύχρονη εμπειρία στο Κ.Α.Μ.Ε.Α. του Δήμου Χαλκιδέων και στους παιδικούς σταθμούς του ιδίου Δήμου, αλλά και ως οδηγός λεωφορείου σε Κ.Α.Π.Η., αθλητικές ομάδες και πολιτιστικούς συλλόγους.

Είναι απόφοιτος επαγγελματικού Λυκείου στον Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού. Επίσης κατέχει απολυτήριο τίτλο Τεχνικού Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών του Τομέα Μηχανολογίας.

Διαθέτει Πτυχίο της Σχολής Σαμαρειτών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού τμήματος Χαλκίδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

«Η απόφασή μου για την ενασχόληση με τα κοινά πηγάζει από την αγάπη που τρέφω για την ξεχωριστή πόλη μας και την αγωνία μου και το ενδιαφέρον να συμβάλλω στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της καθημερινότητάς μας. Η ιδιαίτερα τιμητική πρόταση της Έλενας Βάκα να με συμπεριλάβει στην ομάδα της προκειμένου να συμπορευτούμε έχοντας κοινό στόχο και όραμα να Συνεχίσουμε να Αλλάζουμε, αποτελεί για μένα ευθύνη και κοινωνική υποχρέωση».