Ο Αντώνης Ι. Σπανός γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα και είναι γιος του αείμνηστου Δημάρχου Χαλκιδέων και βουλευτή Ευβοίας Γιάννη Σπανού.

Κατέχει δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού από την πολυτεχνική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει μεταπτυχιακό στη διαχείριση έργων (Project Management) από το Πολυτεχνείο της Βαρκελώνης.

Η εργασιακή του εμπειρία εκτείνεται από χαμηλά σε τεχνικές εταιρείες έως στέλεχος σε εταιρεία ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ειδικός σύμβουλος της Δημάρχου, υποστηρίζοντας το Τμήμα Εκτέλεσης Νέων Έργων και Μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλκιδέων.

Αγαπάει τον εθελοντισμό έχοντας υπηρετήσει για χρόνια το Σώμα Ελληνικού Προσκοπισμού.

«Έζησα την ομορφιά του αγώνα της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα στο σπίτι μου, από τη στιγμή που γεννήθηκα. Έμαθα ότι η συμμετοχή στα κοινά του τόπου μας, είναι μια πράξη αγάπης και αυτοδιάθεσης, μια πράξη προσφοράς.

Συνεργάζομαι με την Έλενα Βάκα τα τελευταία χρόνια και γνωρίζω καλά τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να φέρουμε τον καλλικρατικό Δήμο Χαλκιδέων εκεί που του αξίζει. Μια προσπάθεια που αξίζει να συνεχιστεί. Πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά, με υψηλούς και ρεαλιστικούς στόχους και με σεβασμό στον κάθε πολίτη ξεχωριστά, μπορώ πλέον να κάνω πράξη όλα όσα έχω μέχρι σήμερα διδαχθεί και βιώσει.»