Η Κατερίνα Ντελή γεννήθηκε το 1989 προερχόμενη από οικογένεια με γνήσια σαρακατσάνικη καταγωγή.

Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Κανήθου το 2007 και κατόπιν εισήχθη στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από όπου και αποφοίτησε το 2011.

Το 2018 απέκτησε εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και πριν λίγους μήνες ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της με βαθμό «Άριστα» στο Τμήμα Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις -Πάφου.

Έχει παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια Εργοθεραπείας, Σχολικής Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής, καθώς και μεθόδων διδασκαλίας για Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

Από το 2011 παραδίδει φιλολογικά μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως διοικητικό-οικονομικό στέλεχος σε φορέα του Δημοσίου υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας, συμμετέχοντας παράλληλα σε πολλά επιμορφωτικά προγράμματα συναφή με την Διοικητική/Γραμματειακή Υποστήριξη στη Δημόσια Διοίκηση.

Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά και κατέχει άριστες γνώσεις Η/Υ.

Από το 2021 είναι εκλεγμένη σύμβουλος στην Δημοτική Κοινότητα Λουκισίων όπου και εκπληρώνει ευσυνείδητα τα καθήκοντά της έως και σήμερα.

Η οικογένειά της εγκαταστάθηκε το 1967 μόνιμα στην Ανθηδόνα, με την οποία την δένουν ισχυροί συναισθηματικοί δεσμοί.

«Με ιδιαίτερη χαρά ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα της πρώτης γυναίκας Δημάρχου για τον Δήμο Χαλκιδέων κας Έλενας Βάκα, διακρίνοντας σε αυτήν ήθος, εντιμότητα και όρεξη για δουλειά.
Αποφάσισα να μετάσχω ως υποψήφια σύμβουλος Δ.Κοινότητας Ανθηδόνας (Λουκίσια) με στόχο τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του οράματος για καλύτερη ποιότητα ζωής στην περιοχή όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα.
Θέλω τη δύναμη σας, για να την κάνω δύναμη δική μου και του τόπου μας!»