Ο Παναγιώτης Νικολάου γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1974, όπου και κατοικεί μόνιμα.

Αποφοίτησε από το Τεχνικό Λύκειο στον τομέα Λογιστικής, ενώ σπούδασε σε ιδιωτική σχολή αθλητικής δημοσιογραφίας.

Είναι ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας stereabasket.gr από το 2015. Ασχολείται ενεργά με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης από τη δεκαετία του ’90, ενώ παράλληλα από το 2005 είναι ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης (αναψυκτήριο).

Εργάστηκε μεταξύ άλλων, στις εφημερίδες Εύβοια-Σπορ από το 1991-2005 και Αθλόραμα, στο ραδιόφωνο του Sport 24 (2016-19), ανταποκριτής στις εφημερίδες Αθλητική Ηχώ, Sportime, Cosmos Sports, στους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς Ράδιο Χαλκίδα και 9.65, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια συνεργάζεται με το web radio της ΕΟΚ όπως και με το e-magazine της Ομοσπονδίας.

Είναι αντιπρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ από το 2021 και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού από το 2019.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

«Η αγάπη για την πόλη που μεγαλώνω και η διάθεση για προσφορά, με οδήγησε χωρίς δεύτερη σκέψη στην απόφαση να δηλώσω παρών στις εκλογές του Οκτωβρίου, πάντα με τον συνδυασμό «Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε» και τη Δήμαρχο Έλενα Βάκα. Με σεβασμό στον συμπολίτη, διάλογο και συνεργασίες μπορούμε να πετύχουμε πολλά, καθώς όπως και στο μπάσκετ, μια πάσα κάνει ευτυχισμένους δύο ανθρώπους. Με ιδέες και προτάσεις για τον αθλητισμό και με όρεξη για δουλειά, συμμετέχω στην προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 4 χρόνια και συνεχίζεται.»