Ο Νικόλαος Χρ. Ρόγκας γεννήθηκε στη Χαλκίδα και κατοικεί μόνιμα στο Βασιλικό.

Είναι παντρεμένος με την Μαρία Κούτουλα, συνταξιούχο γυμνάστρια και Πρόεδρο της Α.Ε. Ληλαντίου. Έχουν δυο παιδιά, τον Χρήστο και τον Γιάννη.

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας, προπονητής ποδοσφαίρου διπλώματος UEFA B και ιδιοκτήτης της Ακαδημίας του Ολυμπιακού Πειραιά στην περιοχή μας.

Είναι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν Ευβοίας.

Έχει αγωνισθεί επί σειρά ετών ως ποδοσφαιριστής στις ομάδες: Α.Ο. ΑΙΓΑΛΕΩ, Α.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, Α.Π.Ε. ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ, Α.Σ. ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, Α.Ο. ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ, Α.Π.Ο. ΑΤΤΙΚΟΣ, Α.Ε. ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ και Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ.

Ως προπονητής ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής και την ομάδα νέων της Π.Α.Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ, με ταυτόχρονη ενασχόλησή του ως τεχνικός Διευθυντής στις Ακαδημίες του ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.

Εδώ και 20 χρόνια είναι ιδιοκτήτης της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ στον Άγιο Νικόλαο στο Μπούρτζι και ταυτόχρονα έχει διατελέσει και προπονητής στις ομάδες ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ, Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ, Κ20 ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ, Α.Ο. ΑΥΛΙΔΑΣ και Α.Ο.Φ. ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ.

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ του όλα αυτά τα χρόνια με τη βοήθεια του κόσμου είναι αρωγός σε διάφορες κοινωνικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες όπως: Ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου, επίσκεψη στο Ορφανοτροφείο της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας, επίσκεψη στο Γηροκομείο Χαλκίδας, Αγώνες Αγάπης για το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, επίσκεψη στο Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας (ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ) στον Μύτικα, διάφορες δωρεές (Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας κλπ).

Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΔΟΑΠΠΕΧ.

«Αγαπώ τον τόπο μου όπως τον αγαπάτε και εσείς.
Με μόνο κίνητρο την αγάπη μου για τον τόπο μου και την προσφορά μου σε αυτόν, πήρα την απόφαση να θέσω υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ-ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ»-ΕΛΕΝΑ ΒΑΚΑ.
Θεωρώ χρέος της κοινωνίας να υποστηρίζει ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση ώστε να ζουν αξιοπρεπώς.
Με πλήρη συνείδηση και απόλυτη πεποίθηση, ότι μπορώ να προσφέρω, ζητώ τη στήριξή σας, την εμπιστοσύνη σας και διεκδικώ την ψήφο σας για Δημοτικός Σύμβουλος για να μπορέσω να προσφέρω σε έναν τόπο όπως όλοι τον θέλουμε.
Σας ευχαριστώ από Καρδιάς για τη Στήριξή σας εκ των προτέρων.»