Η Μαρίνα Σκολίδη-Γκάτσου γεννήθηκε στη Χαλκίδα, μεγάλωσε στην περιοχή της Κανήθου (Καράμπαμπα) και τελείωσε το Λύκειο Κανήθου.

Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Βλάση Σκολίδη και είναι μητέρα δύο ενήλικων παιδιών, του Σταύρου, απόφοιτου οικονομικού τμήματος Α.Ε.Ι. και της Σοφίας, απόφοιτης του τμήματος ψυχολογίας του ΕΚΠΑ.

Από το έτος 1990 έως το 2000 ασχολήθηκε με την εμπορία αυτοκινήτων διατηρώντας αντιπροσωπεία πώλησης καινούργιων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με άκρως επιτυχημένη πορεία, την οποία διέκοψε προκειμένου να αφοσιωθεί στην οικογένειά της και στην ανατροφή των παιδιών της.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής εκπαίδευσης των παιδιών της συμμετείχε ενεργά στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης (Προέδρου και Αντιπροέδρου) με διαρκείς παρεμβάσεις, με σκοπό την ποιοτική βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος.

Επιπλέον υπήρξε μέλος σε φιλοζωικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.

Την περίοδο 2019 έως και 2021 υπήρξε αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠΑΧ και από το 2021 μέχρι σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΠΠΑΧ συμμετέχοντας σε κάθε δράση του Οργανισμού και με συνεχή εθελοντική προσφορά στην οργάνωση όλων των φορέων του Οργανισμού (ΚΑΠΗ, συσσίτια, παιδικοί σταθμοί, διανομές τροφίμων ΤΕΒΑ).

«Η διακριτική μου παρουσία, η συνεχής μου δράση και η ενασχόλησή μου με τα κοινά, με όρους ανιδιοτέλειας, ειλικρινούς συνεισφοράς στο κοινό όφελος, εντιμότητας, ήθους, ευαισθησίας και ακεραιότητας σε συνδυασμό με τη συνέπεια και την υπευθυνότητα, ώστε να εκτελώ με προσήλωση το έργο που μου ανατίθεται, εγγυώνται τη συνέχιση αυτού του έργου και στο μέλλον.»