Ο Βασίλης Πίσχινας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα.

Γονείς του είναι η Αικατερίνη Κωστάκη και ο Γεώργιος Πίσχινας, ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός στο νομό από την μακρόχρονη θητεία του στην Ε.Π.Σ. Ευβοίας, στην οποία έχει διατελέσει εκλεγμένο Μέλος, Α’ Αντιπρόεδρος, Β’ Αντιπρόεδρος και από το 2012 έως σήμερα Γενικός Γραμματέας.

Έχει έναν αδερφό, τον Χαράλαμπο, που στο παρελθόν είχε διαιτητεύσει σε ποδοσφαιρικούς αγώνες του νομού.

Πήγε σχολείο στο 25ο Δημοτικό, στο 5ο Γυμνάσιο και στο 1ο ΤΕΕ Χαλκίδας.

Είναι Ιδιωτικός Υπάλληλος και απασχολείται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών φύλαξης και ασφάλειας.

Είναι κάτοχος βεβαίωσης επάρκειας και πιστοποιητικού επαγγελματικής κατάρτισης της ειδικότητας ¨Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας¨ του ΙΕΚ PRAXIS, και έχει άδεια εργασίας κατηγορίας Α’.

Διετέλεσε ως παράγοντας σε πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες της Εύβοιας:
Γενικός Γραμματέας: Α.Ο ΧΑΛΚΙΣ
Μέλος: ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΑΠΟΛΗΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΝΗΘΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ.

Διετέλεσε επίσης ως Γενικός Αρχηγός στις ποδοσφαιρικές ομάδες: ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΞΩ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ και ΑΒΑΝΤΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Γυναικεία Ομάδα Ποδοσφαίρου Α’ Εθνικής Κατηγορίας).

«Η αγάπη για την πόλη που μεγάλωσα και ζω και η εμπιστοσύνη που μου ενέπνευσε η Δήμαρχος, Έλενα Βάκα, με την αμεσότητά της, την εργατικότητα και την αγάπη της για τον αθλητισμό, με ώθησαν να συμμετέχω στη δημοτική της ομάδα.
Σαν νέος άνθρωπος, με διάθεση προσφοράς και δημιουργίας, και με ιδιαίτερη αγάπη για τον αθλητισμό, είμαι έτοιμος να προσφέρω ότι μπορώ για την επίλυση των άμεσων προβλημάτων των πολιτών και την ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη μας.»